top of page

Deturnare de fonduri la Partida Romilor Teleorman. Cursuri absolvite cu prezența zero.


Asociația Partida Romilor Pro Europa derulează proiecte cu finanțare din bani europeni, iar unul dintre acestea este intitulat ”Acces pe piața muncii – O șansă pentru tine”.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinul pentru integrarea socio-profesională și accesul la o calificare relevantă pe piața muncii pentru șomerii tineri, cu vârste cuprinse între16 și 29 de ani, de lungă durată și persoane inactive, cu focalizare pe cei de etnie romă. Programele de formare de care ar trebui să beneficieze cei din grupul selectat sunt pentru diferite meserii: lucrător în construcții, lucrător în izolații, zidar, pietrar, tencuitor, barman, bucătar, chelner, lucrător în comerț, frizer, manichiurist, pedichiurist, etc.

Responsabilii filialei din Teleorman s-au organizat într-o grupare prin care deturnează fondurile prevazute pentru a crea forță de muncă.

Anumite persoane din interiorul filialei Partidei Romilor Teleorman se ocupă cu recrutarea de cursanți, doar că acei cursanți figurează prezenți la cursuri doar pe hârtie, iar la finalizarea cursurilor aceștia ar trebui să primească diploma de calificare în meseria aleasă și sume cuprinse între 1800 și 6000 de lei, ca subvenție.

Persoanele responsabile cu recrutarea au grijă să-și aleagă bine cursanții, astfel că presupușii viitori meseriași primesc instrucțiunile foarte clar, se stabilește cine să fie prezent la cursuri, că atunci se fac poze pentru a se justifica activitatea.  După ce s-a "efectuat" numărul de ore parcurse pentru a obține diplomele de calificare, sunt livrate subvențiile, subvenții care se duc în buzunarele smecherilor, iar o parte mică din acele sume, respectiv câteva sute de lei, de om, ajung la "absolvenți".

Așa se face că, deși foarte mulți rromi au făcut cursuri de calificare în diferite meserii, foarte mulți sunt șomeri sau primesc ajutor social.

Totul se desfășoară cu știința AJOFM Teleorman, iar sursele noastre spun că drumurile ar duce către câțiva lideri PSD la nivel județean. Cu alte cuvinte, se cumpără voturi cu aceste cursuri și mai devreme sau mai târziu vor "beneficia" mai mulți de aceste cursuri.

Realitatea este că se împart doar banii, unii sunt mulțumiți că au prins loc pe lista de cursanți, grație celui care i-a recrutat, și se aleg cu câteva sute de lei și o diplomă fără valoare, căci practica este zero, iar cei care se ocupă cu recrutarea se bucură de restul fondurilor și de câștigul electoral din perioada alegerilor.

Cam asa se fac cărțile prin Teleorman și oamenii se întreabă cum de Teleorman este cel mai sărac și cum de PSD e de neînvins în acest județ, cu bani și cu manipularea celor săraci și needucați.

Asociația Partida Romilor Pro-Europa a mai fost implicată într-un dosar DNA în anul 2016, care a vizat un prejudiciu de peste 24.000.000 lei. Poate că procurorii din Teleorman se inspiră din acel dosar, căci este aproape identic ca mod de operare.

692 afișări1 comentariu

1 Comment


De ce nu spuneti numele persoanelor? Lixandru Mielu zis Elvis, ca doar la asta se pricepe

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page