top of page

Delapidare la nivelul județului Teleorman. Primăriile plătesc miliarde de lei pe pământ reciclat.


În urma vizitelor activistului buzoian, publicația Global Teleorman a făcut legătura între mai multe declarații ale unor primari, viceprimari și administratori publici, din care reiese că banii contribuabililor se duc pe apa sâmbetei, în buzunarul băieților deștepți.

Mai mulți administratori ai UAT-urilor din Teleorman susțin că au contracte cu POLARIS M.HOLDING SRL și că ei reciclează gunoiul, că plătesc bani grei către POLARIS.

Până aici este totul adevărat, doar că nimeni nu a spus cum sunt contractele semnate între primării și firma de salubrizare.

Ei bine, contractele sunt făcute cu scopul de a stoarce bani publici și nicidecum pentru a ecologiza teritoriile de gunoaie.

Într-o vizită neașteptată a activistului buzoian la Plopii Slăvitesti, viceprimarul și primarul, intimidați de tupeul cu care au fost trași la răspundere, au recunoscut cum se scurg banii primăriei în conturile firmei POLARIS.

Viceprimarul susține că de fiecare dată au plătit miliarde, deoarece ei au făcut contracte la kilogram. Cu alte cuvinte, POLARIS vine și ridică gunoiul contractat, îl cântărește și își primește banii în funcție de cantitatea de gunoi colectată.

Aici începe operațiunea "colectarea banilor". După cum bine știm atât noi cât și Garda de Mediu Teleorman, foarte mulți primari obișnuiesc să amestece gunoiul cu pământ, pentru că atât îi duce pe ei căpuțul ori sunt complici și își încasează partea, pentru că POLARIS vine și ridică gunoiul cu tot cu pământ, nu stă nimeni să aleagă gunoaiele din pământ. Astfel pamantul atârnă greu la kilogram, iar cantitatea de gunoi care a fost contractată între primărie și firmă este decontată fictiv.

Spre exemplu, POLARIS vine și ridică 5 tone de gunoi, dar în realitate din cele 5 tone doar o tonă este de gunoi, restul este pamant reciclat, pentru că pe cei care colectează gunoiul nu-i interesează cum este el depozitat, ei vin colectează ceea ce le indică reprezentații primăriilor și pleacă.

Așa se scurg miliarde de lei degeaba.

Exact cum a spus și viceprimarul comunei Plopii Slavitesti, Amza Ionel, " ... e vorba de cantitate, cu cât mai mult (pământ), cu atât mai greu, cu atât mai mulți bani la POLARIS..."

Vezi videoclipul de la Plopii Slăvitesti.


Mai toți administratorii aceștia de carton dau vina pe oameni, că sunt necivilizați, asta în timp ce ei risipesc banii inutil, în loc să monteze camere de supraveghere și să aplice legea cu fermitate tuturor celor care aruncă gunoaie și nu le reciclează corespunzător.

Ceea ce ne duce cu gândul la doar două posibilități, funcționarii ăștia ori sunt proști, ori sunt hoți și își iau partea, pentru că altfel nu ne putem explica o asemenea risipă a banilor publici.

Vom face o retrospectivă a tuturor vizitelor pe care le-a făcut activistul buzoian, Robert Nițu Gabriel, și sperăm că instituțiile abilitate își vor face treaba. Vom fi foarte atenți la activitatea Gărzii de Mediu Teleorman.

806 afișări1 comentariu

1 Comment


mihaela craita
mihaela craita
Nov 08, 2022

Polaris nu ia mulți bani doar de la primării, ci și de la persoanele fizice cu care are contracte încheiate pentru colectarea gunoiului. Dacă veți avea posibilitatea să studiați un contract de colectare a gunoiului dintre Polaris și cetățenii comunelor, veti afla că acest operator colectează gunoiul în funcție de numărul de persoane din gospodărie, dar la Mavrodin gunoiul e plătit la cantitate.

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page