top of page

De ce și-a dat demisia senatorul Pîrvulescu?Presa titrează că Pîrvulescu și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL Teleorman. Veste bună sau rea pentru liberalii din județ?

PNL Teleorman se apropie, probabil, de cea mai neagră perioadă din ultimii ani. Vestea demisiei senatorului Pîrvulescu va dezintegra mai mult partidul, care era oricum în cădere, după migrarea unor primari către PSD. Nemaifiind un lider care să țină echipa liberală unită, la mai puțin de un an până la alegeri, există riscul ca PSD să domine aproape total județul Teleorman.

Și-a dat demisia prea repede?

Deși statutul partidului i-ar fi permis să conducă PNL Teleorman până la pronunțarea în prima instanță, sursele noastre susțin că presiunile de "a scăpa" de Pîrvulescu la Teleorman vin de la "partenerii" de coaliție, unde se "trag sfori" de câteva luni bune.

PNL central a insistat să facă această mișcare, cel mai probabil pe model PSD, care si-a eliminat imediat liderii implicați în cercetări penale, că, na, vin alegerile.

Totuși, când a fost vorba de președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, PSD a "uitat" să îi ceară "pasul în spate", cu toate că a fost trimis în judecată în dosarul "Belina".

Ceea ce vedem acum în lumea politică din Teleorman, este dovada clară că PNL nu mai este un partid cu putere de decizie, ci o anexă a PSD, prin grija lui "Ciucă al nostru", cel mai slab și mai servil președinte al Partidului Național Liberal din toate timpurile.


Singurul "dușman" rămâne PSD.

Este evident că alegerile de anul viitor sunt sumbre pentru PNL, mai ales că, între timp, au luat naștere partide noi și s-au consacrat unele mai vechi. Astfel că, la următoarele alegeri, PSD va avea posibilitatea să facă alianță cu partidele mai mici, dar controlate tot de foști pesediști.

S-ar putea să avem 5 posibile variante la următoarele alegeri:

1. PSD în alianță cu UDMR, PPUSL, MRS, NOI.

2. FORȚA DREPTEI în alianță cu UDMR, PMP, USR și PNL.

3. AUR în alianță cu PR, POT, UDMR, SOS

4. PSD în alianță cu AUR, asta în cazul în care oamenii nu vor ieși masiv la vot și nu se va putea face o majoritate solidă.

5. PSD în alianță cu UDMR, PNL și alte partide afiliate PSD.

Cert este că, deși românii scapă de un partid care i-a trădat, mai rămâne unul dintre cele mai nocive partide din ultimii 33 de ani, PSD.

Sfatul nostru este să începeți de pe acum să vă hotărâți pe cine votați, că altfel o să decidă alții pentru voi. PSD are cel mai puternic aparat de propagandă și oameni infiltrați în toate instituțiile cheie. Singurul partid care pare să reprezinte un real pericol pentru PSD este AUR, deocamdată.


Scrieți în comentarii, ce variantă credeți că are cele mai mari șanse de reușită și ce părere aveți despre soarta PNL Teleorman, mai are PNL vreo șansă să-și mențină primăriile liberale, sau vor pierde majoritatea dintre ele?

942 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page