top of page

Curtea de Conturi obligă Primăria Plopii Slăvitesti să recupereze banii cheltuiți ilegal.


În urma unui control al Curții de Conturi Teleormsn au fost găsite nereguli la primăria Plopii Slăvitesti.

Curtea de Conturi a constatat faptul că primarul a acordat, în mod ilegal, reduceri de până la 10% la plata impozitului pe proprietăți.

Reducerea pe care primăria a acordat-o, începând cu anul 2019, conform raportului CC, se ridică 11.896 lei.

Surpriza a fost când cetățenii s-au trezit încă din prima lună a anului 2023, că li s-a pus în cârcă "reducerea ilegală" de 10%, iar ac sunt nevoiți să achite asa zisa reducere, în plus față de suma pe care o aveau de plată.


Așadar, administratorii comunei au hotărât să recupereze prejudiciul creat de la oameni, doar că practica este ilegală.

Niciun cetățean nu primește o bonificație sau o dovadă că i s-au reținut bani în plus la plata impozitului. Funcționarii responsabili ai primăriei sunt strict vinovați de această "greșeală" cu intenție și ei sunt singurii care ar trebui să plătească pentru incompetența lor. În schimb, aceștia profită de faptul că oamenii sunt dezinformați și le încasează sume suplimentare de bani, ca să acopere prejudiciul cauzat de incompetența administrativă.

Pe lângă faptul că oamenii plătesc totul la supra preț din cauza acestei crize, iar în mediul rural viața este mult mai grea și mai săracă, acum sunt jupuiți de bani, suplimentar, din cauza incompetenței primarului și a aparatului din subordine.

Este evident că acele reduceri de impozit au fost aplicate pentru că edilul să-și facă campanie electorală, să arate cât este de milostiv, doar că a fost prins fix când oamenii aveau mai multă nevoie de bani.

Este o lecție grea aplicată ambelor părți.

Pe deoparte primarul a fost prins cu "rața'n gură" și trebuie să recupereze banii de la săraci, iar pe de altă

parte oamenii se conving ce fel de om au ales, fiind nevoiți acum să plătească pentru greșeala primarului. Poate data viitoare cetățenii comunei Plopii Slavitesti vor fi mai atenți când vor merge la vot, nu de alta, dar data viitoare s-ar putea să piardă de zece ori mai mult pentru că a încălcat primarul legea.

Primarul le face, poporul le trage.

568 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page