top of page

Corupție la cel mai înalt nivel în rândul PSD. HG dată special pentru eliminarea unui denuntător.


Corupție la cel mai înalt nivel în rândul PSD.

Hotărâre de Guvern dată cu dedicație pe desființarea postului celui care a semnalat fapte de corupție.

Ștefan Jicol, director general al Direcției de Politici Publice Strategii și Control Intern Managerial, a avut parte de o surpriză din partea celor de la PSD, cu acordul tacit al celor de la PNL. "Gruparea infracțională organizată" de la PSD a fost profund deranjată de faptul că Ștefan Jicol a semnalat fapte de corupție, mai exact, câțiva șmecheri din PSD, în frunte cu directorul Secretariatului General al Guvernului, vor să "fure" 44 de milioane de euro prin firme de casă.

Ștefan Jicol este totodată și Coordonator al Strategiei Naționale Anticorupție 2021-2025, pentru tot aparatul guvernamental.

Astfel, după ce acesta a sesizat faptele de corupție, gruparea infracțională s-a mobilizat și a decis să îi desființeze postul, deoarece el era cel care verifica respectivele contracte pe care SGG le efectua cu diferite firme.

Ștefan Jicol a declarat: "Ieri, în cadrul ședinței de guvern, a trecut HG- ul de reorganizare a SGG, ca o modificare a vechiului HG 137/2020. Prin acest HG, Direcția Generală Politici publice, Strategii și Control Managerial, condusă de mine, a fost desființată cu totul.

Este o pedepsire exemplară a unui funcționar public care a îndrăznit să sesizeze fapte grave de corupție. Pe 28.09.2022 am depus prima avertizare în interes public pe legea 571/2004, iar 10 zile mai târziu, pe 07.10.2022, a fost postat pe site-ul oficial al guvernului o propunere de HG prin care postul meu este desființat.

Decizia guvernului de a suprima instituția avertizorului în interes public, deși are în spate o Directivă Europeană, este scandaloasă!

Practic, prin acest exercițiu de forță, nimeni din administrația publică nu va mai avea curaj să sesizeze fapte de corupție."

Așadar, PSD caută să elimine orice formă de rezistență la nivel înalt, pentru a-și pregăti terenul de preluare totală a puterii.

Ministerele pe care PSD le va revendica sunt Ministerul Justiției și Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, iar pe lângă asta vor avea, bineînțeles, premierul.

Va fi o situație fără precedent în care PSD va pune mâna pe mult visata justiție și, totodată, vor avea puterea de a numi noi șefi la DNA, DIICOT și Parchetul General.

În timp ce presa națională tace cumpărată, face bani și propagă frică, cu crize și viroze, PSD se organizează să pună definitiv mâna pe această țară.

Putem spune că oficial trăim neoficial în neodictatură. Nu ne-ar mira să ne oblige prin lege să ne închinăm la ei prin biserici.


612 afișări0 comentarii

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page