top of page

Comuna din Teleorman fără apă. Sute de mii de lei irosite pe achiziții și investiții inutile.
Săceni este una dintre comunele fără viitor din acest județ. Cu un număr de doar 1011 locuitori, conform recensământului din 2021, și un primar risipitor, comuna pare că nu va vedea vreodată dezvoltarea.


Marin Vișănoiu, primar PSD aflat la al doilea mandat, nu a făcut nimic pentru comună, în afară de a cheltui milioane de lei pe studii de fezabilitate, consultanță și investiții care nu-și aveau rostul.

De exemplu, primarul a plătit suma de 20.000 lei pentru patru limitatoare de viteză.La o scurtă căutare pe internet, am găsit oferte cu mult sub prețul plătit de primăria Săceni. Patru limitatoare de viteză, de calitate premium, costă 6240 lei. Suntem ferm convinși că acele limitatoare nu sunt dintre cele mai scumpe.

Ce ne-a atras atenția a fost faptul că primarul pesedist colaborează foarte bine cu mai multe firme care câștigă constant contracte cu primării administrate de primari liberali.


Una dintre firmele care au primit constant contracte este ECAP TGM COM SRL.

Firma este administrată de Florea Ion și are sediul în orașul Videle, strada Rozelor nr 1.

ECAP TGM COM SRL are un singur angajat, deși firma a obținut contracte de renovare a clădirilor și diverse reparații publice. Vom reveni la această firmă cu o investigație separată, deoarece lucrurile sunt mult mai dubioase.

Firma a obținut de la primăria comunei Săceni 6 contracte în valoare de 255.300 lei.

O altă serie de firme dubioase, care au primit constant contracte de la primăria Săceni, sunt:

- MARIUS NEF COMERȚ SRL, firmă cu sediul în comuna Putineiu, înființată pe 13.09.2022.

A primit 3 contracte în valoare de 78.600 de la primăria Săceni.

- NICOLAE M.IONEL ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ, firmă cu sediul în comuna Putineiu. A primit 2 contracte în valoare de 63.000 lei.

- BIANCUȚA STAR SRL, firmă cu sediul tot în comuna Putineiu, înființată în 2019.

A primit 5 contracte în valoare de 37.090 lei.


Bănuim că aceste firme, toate cu sediul în Putineiu, sunt doar o modalitate de a ciupi de ici-colo câte un contract. Majoritatea serviciilor menționate până acum, spun sursele noastre, nu au fost onorate.


O altă firmă care a încasat 1.216.483 RON, pentru modernizarea drumurilor, este HIDRO INTER SRL. Noi am publicat o investigație despre această firmă, fiind strâns legată de Ioan Niculae: https://www.globalteleorman.com/post/amprentele-corupției-în-teleorman-fata-lui-ioan-niculae-milioane-de-euro-cu-statul


Sursele noastre susțin faptul că asfaltările au fost executate superficial.


VLASSERV CONSTRUCT SRL a încasat 2.185.872 pentru asfaltarea drumurilor de interes local. Drumurile asfaltate în 2018 arată dezastruos, iar sursele noastre susțin că în caietul de sarcini erau trecute 3 straturi de asfalt, dar în realitate s-a turnat doar unul.

Noi vă lăsăm imaginile mai jos, iar dumneavoastră trageți concluziile cu privire la numărul straturilor de asfalt.


Firma VLASSERV CONSTRUCT SRL este administrată de Voinea Viorel Sorin și Pitiș Ion. Este aceeași firmă care a câștigat o parte din proiectul de modernizare a centrului municipiului Alexandria și care a intrat în insolvență, deși firma înregistra profituri destul de bune și a avut contracte de peste 50.000.000 lei cu statul, în numai 6 ani de la înființare.

Un mare proiect, în valoare de 12.143.669 RON, este înființarea rețelei de apă și canalizare. Deși au fost cheltuite sute de mii de lei pe studii de fezabilitate, consultanță și obținerea de avize, comuna nu are încă proiectul aprobat.


În cei 8 ani de mandat, singurele lucruri cu care se poate lăuda primarul sunt investiții în clădiri fără utilitate și zero investiții majore pentru comunitate.

Mai este puțin și se apropie alegerile, iar primarul speră la încă un mandat și, cel mai probabil, îl va obține. Oamenii sunt prea săraci și le este frică să ia atitudine.


Vom reveni cu investigațiile asupra anumitor firme create special pentru a sifona bani publici. Unele dintre acestea au încasat zeci de milioane, iar apoi au intrat în faliment. Sunt multe conexiuni între unii parlamentari și firmele care câștigă constant contracte cu anumite primării.

1.193 afișări1 comentariu

1 comentário


Ar trebui făcută o investigație referitoare la cei care iau ajutor social în această comună. Nu au mai fost văzuți pe străzi de când a preluat mandatul. Sunt persoane apte de muncă 100%.

Curtir
Post: Blog2_Post
bottom of page