top of page

Comuna Beciu, locul unde jumătate dintre locuitori sunt asistați social.


Beciu este o comună aflată la periferia județului și arată de parcă a rămas blocată în timp, undeva cu mult înaintea revoluției.

Este o comună alcătuită din satele Beciu, Bârseștii de Jos și Smârdan și are o populație de 1445 locuitori, conform recensământului din 2021.

La cârma primăriei se află un primar PSD din 2004, Gheorghe Andrei, și tot ce a reușit primarul a fost performanța de a avea 600 de asistați social, conform unor informații din 2020.

În comună este sărăcie lucie pe străzi, în case și în administrația publică.

Din declarația de avere pe care primarul o publică o dată la patru ani, am tras concluzia că inclusiv primarul mai are puțin și își dă ajutor social. Singura lui performanță administrativă a fost să-și angajeze fiul la primărie, ca și personal contractual. Iar ca să vedeți cât de eficiente sunt instituțiile statului, gândiți-vă că băiatul primarului este angajat la primărie din 2012. Deci, primarul și fiul se află în stare de incompatibilitate de 12 ani.



În plan administrativ, comuna nu a mai văzut investiții de la înființare. Este incredibil cum un primar, aflat în funcție de 20 de ani, nu a fost în stare să facă ceva pentru a schimba situația comunei.

În afară de numeroase firme de consultanță, comuna nu a văzut investiții decât la televizor. Bine, cei care au televizor.

O primărie care are peste 20 de angajați, care irosește banii pe cheltuieli de salarii și firme de consultanță, ar trebui să nu mai existe.



Este evident că trebuie o reformă administrativă cât mai urgent. Nu este normal să mai existe comune cu 1000 - 1200 de locuitori, pentru că acele comune sunt condamnate la subdezvoltare. Majoritatea fondurilor europene necesită un număr minim de locuitori, număr pe care multe comune nu-l au.

Comuna Beciu rămâne doar o mașinărie de voturi a celor de la PSD, alcătuită din asistați social și oamenii în vârstă.

Anul acesta vin alegerile locale și aveți șansa să faceți o schimbare. Sunt alternative și nu mai aveti de ales doar între PSD și PNL. Nu-i mai lăsați să vă fure viitorul. Ei au votanții lor oricum, dar voi le puteți da planurile peste cap. Votați oameni harnici, onești și omenoși. Dacă voi nu vă uniți, vor vota flotanții pentru voi.

991 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page