top of page

Încă un primar campion la dosare penale. Comuna în care jaful e decontat de către contribuabili.În comuna Segarcea-Vale ilegalitățile sunt la ordinea zilei. Primarul comunei, Bobe Mihael, pare că și-a însușit unitatea administrativ teritorială pe persoană fizică, dar incompetența lui este decontată de cetățeni comunei.

La categoria dosare penale, Bobe Mihael este pe urmele primarului din Moșteni, Vică Tăbărana, încercând din răsputeri să-l egaleze, datorită unui cetățean vigilent care nu mai suportă să vadă jaful din bani publici.

Pe numele primarului au fost întocmite mai multe dosare penale pentru deturnare de fonduri, abuz în serviciu, punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat, însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează, incendierea și îngroparea deșeurilor.

Totodată, în urma neregulilor sesizate de către Daniel Tuinete, incompetența primarului a fost sancționată inclusiv de Consiliul Județean, dar Adrian Gâdea a făcut o mutare cum numai mentorul său, Liviu Dragnea, îl putea învăța. Pe scrut, pentru toate neregulile constatate, Consiliul Județean a amendat primăria cu diferite sume de bani, pentru incompetența primarului și a funcționarilor publici care au fost părtași la nereguli. Astfel, Gâdea poate spune că și-a făcut datoria și a luat măsuri, iar primarul va fi nevoit să remedieze problemele constatate. Cu alte cuvinte, nici usturoi nu au mâncat nici gura nu le miroase, doar că toate amenzile date vor fi imputate primăriei, iar cetățenii vor trebui să deconteze. De ce trebuie să suporte contribuabilii incompetența instituției? Pentru că totul este girat de Adrian Gâdea, care achiziționează platforme și programe de combatere a corupției pe de o parte, iar de cealaltă parte îi ține în brațe pe cei mai corupți primari, ba chiar recrutează alții noi, în cazul primarului din Moșteni.Revenind la primăria Segarcea-Vale, mai multe achiziții din bani publici și-au găsit utilitatea în proprietatea primarului, cum ar fi televizoare, telefoane mobile, dar și însușirea autoturismului pe persoană fizică, pe care-l folosește în scopuri personale. La toate acestea se adaugă achiziții de obiecte la prețuri duble și proiecte executate doar pe hârtie.

La nivelul județului Teleorman, PSD rămâne cel mai nociv partid care stă în calea dezvoltării, dar lucrurile par să se schimbe treptat. Tot mai mulți cetățeni au început să ia atitudine și să depună plângeri penale pentru faptele de corupție din județ.

Tot ce mai rămâne este ca autoritățile să-și facă treaba și să finalizeze dosarele penale. Oamenii așteaptă rezultate din partea procurorilor și s-au săturat de micile capturi de câțiva lei, care sunt mediatizate pentru a arăta că n-au dispărut definitiv organele abilitate și singurul loc în care mai există sunt ștatele de plată.

Oamenii încep să înțeleagă treptat că fără implicarea tuturor nu se va schimba nimic și ține doar de noi să schimbăm ceva.

Un lucru este cert, din 2025 județul Teleorman nu va mai fi sub controlul total al celor două partide PSD și PNL.

1.113 afișări0 comentarii

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page