top of page

În comuna Piatra se fură în familie. Lucrări de mântuială, pe bani publici, pentru o firmă de casă.

Actualizată în: 25 apr. 2023


Publicația Global Teleorman vă dezvăluie încă o firmă abonată la bani publici.

În urma ultimului scrutin de alegeri, cetățenii comunei Piatra au ieșit la vot și au decis că este nevoie de o schimbare, deoarece fostul primar nu a făcut aproape nimic, dar, cu noul primar, pare că schimbarea a fost o săritură din lac în puț.

În comună s-au format deja grupuri de interese și fiecare trage să mulgă cât mai mulți bani publici.

Una dintre "firmele de casă" ale noii conduceri este EMY TRANS SRL, al cărui administrator este Barbălată Florin.

Firma este abonată la bani publici, iar de când a apărut noul primar, Costel Strâmbu, firma a câștigat nu mai puțin de 972.000 lei, aproape 10 miliarde lei vechi, numai din contracte cu primăria Piatra, iar diferența de profit declarat dintre anul 2020 și 2021 este de 928%. Practic, firma a câștigat la loteria contractelor din bani publici.Legături evidente de grupare organizată.

În urma investigațiilor, am reușit să deslușim succesul financiar al firmei EMY TRANS SRL.

Patronul firmei, Barbălată Florin, este finul consilierului personal al primarului, Ioana Pîrvan, și a fost, neoficial, unul din sponsorii principali din campania electorală.

Înainte de a obtine Costel Strâmbu mandatul de primar al comunei Piatra, firma EMY TRANS SRL nu prea avea acces la contracte cu statul, iar începând cu anul 2020 a avut mare lipici la bani publici, o coincideță ce miroase puternic a trafic de influență.

Lucrările pe care firma le-a câștigat au fost făcute de mântuială. De exemplu, pentru lucrările de întreținere a drumurilor comunale s-au descărcat câteva cupe cu piatră pe ulițe, care a fost măcinată la prima ploaie. După "îmbunătățirea drumurilor" străzile arată mai rău ca înainte de efectuarea lucrărilor, dovadă a banilor cheltuiți "eficient".Dovezile sunt destul de clare, o firmă din comuna Piatra, a cărui patron este finul consilierului personal al primarului, câștigă contracte pe bandă rulantă.

Avem informații că ar exista și un "paradărăt" către primar, deoarece acesta obișnuiește să pretindă sume de bani pentru diferite favoruri.

Nu-i de mirare că în 2020, anul alegerilor locale și parlamentare, firma avea un profit de -80.000 lei, iar un an mai târziu a avut profit de 928%. Este evident că în 2020 au avut loc sponsorizări masive în campania electorală și s-au cheltuit mulți bani "la negru", iar după câștigarea mandatului și-au recuperat banii din contracte cu statul.

Cert este că PNL Teleorman nu mai are viață lungă și se anunță schimbări majore în partid și trădări de răsunet, dar vom vorbi despre asta într-un articol viitor.

Dacă doriți să sprijiniți activitatea noastră, ne puteți sprijini cu o sumă modică pe contul pe patreon https://www.patreon.com/globalteleorman

Banii vor fi folosiți pentru efectuarea investigațiilor și pentru a vă putea oferi informații de calitate. Suntem organizație independentă și milităm pentru informarea corectă a publicului. Un public informat corect are puterea de a schimba lucrurile în bine.

Yorumlar


Post: Blog2_Post
bottom of page